dijous, 19 de novembre del 2009

Fotografiant futbol sota zero

El fotògraf esportiu Pere Puntí (Mundo Deportivo) a qui vam entrevistar el passat novembre del 2008, ens explica la seva experiència al fotografiar al FCBarcelona en el partit de Champions League contra el Rubin Kazan Rus.

Respecte al viatge a Kazan si bé és cert que feia bastant fred també t'he de dir que no en feia més que alguns dies a la comarca d'Osona, 3 0 4 quatre graus negatius com a màxim (alguns mitjans van exagerar per fer-ho tot més dramàtic). L'única dificultat és treballar amb més roba al damunt i guants (és poden trobar a botigues de muntanyisme o caça i tenen un forat al dit índex per tal de tenir sensibilitat al prémer el disparador) i vigilar de no caure caminant sobre un terra gelat. Un cop el partit va acabar i gràcies al canvi horari (dues hores menys a Barcelona) la feina d'edició i transmissió de les fotos va ser molt relaxada, la sala de premsa era gran, confortable, internet funcionava molt bé i el cafè era millor de l'esperat, normalment viatjant amb el Barça tens 40 minuts per fer-ho però aquesta vegada l'equip es quedava a dormir i no vàrem tenir cap problema de tancament.

Personalment prefereixo treballar amb fred que amb pluja (tot i que les fotos amb pluja són més agraïdes plàsticament) a les dificultats pròpies de la feina com que els responsables de seguretat et fan fora de tot arreu, la massificació de companys gràfics, televisius i personal que no saps que hi fan allà, quan plou o neva has de vigilar molt de protegir tot l'equip de l'aigua (normalment amb proteccions específiques per a cada òptica) i que no s'enteli el visor.

(entrevista feta per David Fajula)